Prijs op Kaaskeuring

DSCN9331Op 16 oktober 2014 is Kobunder Rinse Geitenkaas in de prijzen gevallen op de kaaskeuring van de BBZ. Deze werd georganiseerd op De Hooilanden, een prachtig Biologisch melkveebedrijf in Bennekom. Er deden minstens 40 rauwmelkse Goudse koeienkazen mee aan de verschillende categorieën van de gezellige keuring. Het leerzame en leuke van de keuring is dat de aanwezigen de kazen samen met de keurmeesters mogen proeven!

Alle aanwezigen werd bovendien gevraagd om aan te geven welke van de deelnemende kazen ze de meest bijzondere of lekkerste kaas vonden. De kaas met de meeste stemmen werd zo tot ‘Kaas van de Dag’ gekozen. Tot mijn verrassing werd met ruime meerderheid van stemmen mijn kaas gekozen!

Hieronder een greep uit de opmerkingen op de stembriefjes: ‘Mooie romige speciale kaas’, ‘Heerlijk, zachte structuur met een pittige smaak!’, ‘Smaakt naar meer’, ‘Zeer mooi, echt iets anders’, ‘Niet te sterk maar wel smaakvol’, ‘Romig zacht, fijne nasmaak, zoet en zout in balans, zacht in de mond met iets zoutkristallen’, ‘Mooi, origineel, innovatief, zachtromig, lichtelijk gezoet. Heerlijk’.

Klik op Previous voor ander nieuws:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *